Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Boşanmanın İnsan Psikolojisi Üzerindeki Etkileri için yorumlar kapalı

Boşanmanın İnsan Psikolojisi Üzerindeki Etkileri

| Sohbet Hatları | Ekim 28, 2017

Mutsuz bir evliliğin peşinden gelen boşanma, ayrılan çiftleri hem fiziksel hem de ruhsal olarak derinden etkiliyor. Depresyon, anksiyete, kardiyovasküler hastalıklar ve uykusuzluk bunlardan yalnızca birkaçı…

Depresyon

Boşanmayla sonuçlanan bir evliliğin ardından insanların pek çoğu kendini boşluğa düşmüş gibi hisseder. Eşi tarafından aldatılan kişiler, bu durumun yarattığı umutsuzluk ve kendine güvensizlik gibi sorunlarla karşılaşır. Tüm bu olumsuzlukların bir araya gelmesiyse kişileri depresyona iter.

Kronik sağlık problemleri ve hareket kabiliyetinde azalma

Pek çok sağlık sorunu boşanmayla yakından ilgilidir. Yemek yemenin zorlaşması, egzersiz yapma isteğinin azalması, uykusuzluğun başlaması ve kendinizi sürekli kötü hissetmeniz bu duruma örnek olabilir. Bu sağlıksız alışkanlıklarsa önemli hastalıklara neden olabilir.Amerika’da Sağlık ve Sosyal Davranış Dergisi’nde yapılan bir araştırmada boşanan ya da eşi ölen kişilerin kronik sağlık sorunlarıyla %20 oranında daha fazla karşılaştıkları ortaya çıkarıldı.Aynı zamanda bu kişilerin hareket kabiliyetlerinin (merdiven çıkma, tırmanma gibi)%23 oranında azaldığı da gözlemlendi.

Anksiyete (kaygı bozukluğu)

Boşanma sonrası genellikle anksiyete seviyesi en yükseklere çıkar. Bunun en büyük sebebi ise boşanma sonrası bir başka eve taşınmak zorunda kalmak, yeni bir iş bulmak, az bir parayla ayakta kalabilmek ya da çocuklarınızın okul değiştirmesi gibi pek çok olumsuz şartlarla karşılaşmanız olabilir. Anksiyete seviyesinin yükselmesi çoğu zaman davranışların kontrol edilememesine de neden olabilir. Bu gibi durumlarda eski eşe nefret dolu mail’ler ya da mesajlar yollama ya da ortak banka hesaplarını boşaltmaya çalışma gibi davranışlar kendini gösterebilir.

Uykusuzluk

Uykusuzluk ve kabus görme, boşanma sonrası kişileri en çok etkileyen şeylerdendir. Amerikadaki Ulusal Uyku Kurumu’na göre boşanma sonrası ortaya çıkan depresyon, uykusuzluğa neden olan en büyük sebep. Psikologlar genel anlamda çareyi temel iletişim aracı olan konuşma üzerinden yürüttükleri terapilerde buluyorlar. Hatta yabancılarla konuşmanın, telefon da sıkıntıları aktarmanın daha etkili olduğu bilinci oluşmaya başladığından canlı sohbet hatları öneriliyor. Bu hatlar dakika başı ücret ödenilen, konuşmaların kayıt altında tutulmadığı hatlardır. Seçilen partner ile konuşma ve zaman sınırlaması olmadan konuşulan hatların tamamı tamamen güvenlidir. Canlı sohbet hatlarında konuşacağınız partnerlerin her biri özel seçilmiştir.

 

 

En özel sohbetler seni bekliyor sende bu sohbetlere dalmak için ara ve en özel sohbetlerle kenDini şımart.Yeni arkadaşlıklar edinmek için hemen arayın ve sizi bekleyen en özel sohbetlerle özel anlara tanık olun.Hayatınızda özel şeyler olmasını istemezmisiniz.sohbet numaraları Eğer hayatınıza biraz heyecan katmak isterseniz tek yapmanız gereken aramak ve sizi hayallerinizde saklı kalmış gizli saklı bahçelere sizleri götürerek sizlere en derin duyguları yaşatmak.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.Oradaki bayanlar sizlere özel bir sevgi duygusu yükleyerek sizleri bu hislerle adeta vaftiz ederler hemen arayın ve sizleri bekleyen sohbetlere dahil olun.Tek yapmanız gereken anında aramanız ve en derin duygularla yeni arkadaşlıklar kurmanız.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.