Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Gerçek Destek Bulacağın Bir Ortam için yorumlar kapalı

Gerçek Destek Bulacağın Bir Ortam

| Sohbet Hatları | Ekim 22, 2017

Psikologlar tarafından yapılan çalışmalara göre dışlandığımız zaman, kendimize olan öz saygımızı hızla yitiriyoruz. Duygusal açıdan iyi olmanın altın kurallarından biri olan aidiyet duygusunu kaybediyoruz. Reddedilmek ise rahatsızlık, öfke, mutsuzluk ve depresyona neden olabiliyor. Araştırmalar vücudumuzdaki mevcut fiziksel değişimlerin de bu tür acı verici duygulara katkı yaptığını gösteriyor.

Sanal bir top oyunu olan Cyberball’dan dışlanan bazı katılımcılar üzerine yapılan fizyolojik ve psikolojik çalışmalar da bu alanda pek çok bilgi içeriyor. Bunun için üç kişilik bir oyunda top, üçüncü seferde de aynı kişiye gönderildi veya diğer iki kişiye oyunun başlangıcından itibaren sadece bir kez top gönderildi ve bir daha asla gönderilmedi. 5 binden fazla oyuncu üzerinde yapılan araştırmalarda, araştırmacılar daha az topla buluşan oyuncularda kan basıncının ve stres seviyesinin yükseldiğini tespit ettiler. Daha da ilginci, bu kişilerin beyinlerinin fiziksel acıyla ilgili bölümlerinin aktif hale geldiğini saptadılar. Bu şu anlama geliyor; diğer oyuncular tarafından dışlanmış hisseden oyuncular öfke ve huzursuzluk gibi fiziksel semptomların yanı sıra acı hissi de yaşıyor.

Peki ya dışlayan kişiler? Onlar bu durumu hiçbir hasar almadan atlatabiliyor mu? Yoksa onlarda da bazı değişiklikler oluyor mu?

Yine aynı araştırmaya göre birini dışlama isteği, oldukça belirgin bir istek. Bir başkasına bilerek zarar vermeyi kimse istemez ancak araştırmalar durumun pek de böyle olmadığını, aslında her birimizin düşündüğümüzden daha kaba olma eğilimi taşıdığımızı gösteriyor. Araştırmalar; sevilmediğini veya yeteneksiz olduğunu düşündüğümüz kişileri veya bu kişileri dışlamak için grup lideri gibi bir otorite figürünün baskısını üzerimizde hissettiğimizde rahatça bu kişileri dışladığımızı gösteriyor. Belki de bu şekilde psikolojik olarak kendimizi rahatlatıyor olabiliriz. Kendi kendimize, bu kötü davranışımızdan ötürü sorumlu olmadığımızı söylüyor olabiliriz. Sadece bizden isteneni veya kurbanın bunu zaten “hak ettiğini” veya “istediğini” tekrarlıyor olabiliriz.

Kim olduğunuzu önemsemeden. Her an rahatça konuşabileceğiniz bir hizmet olan canlı sohbet hatları ile bu dışlanmışlık hissine son verebilirsiniz. Seçeceğiniz kadın partnerle sınırsız konuşmanın rahatlığına varın. Dışlanmışlık ve yalnızlık hissinin azaldığı araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir. Üstelik canlı sohbet hatları tam güvenlidir. Dakika başı ücretlendirilir ve konuşmalarınız kayıt altına alınmaz. İster dertleşin, ister pişmanlıklarınızı anlatın.

 

 

En özel sohbetler seni bekliyor sende bu sohbetlere dalmak için ara ve en özel sohbetlerle kenDini şımart.Yeni arkadaşlıklar edinmek için hemen arayın ve sizi bekleyen en özel sohbetlerle özel anlara tanık olun.Hayatınızda özel şeyler olmasını istemezmisiniz.sohbet numaraları Eğer hayatınıza biraz heyecan katmak isterseniz tek yapmanız gereken aramak ve sizi hayallerinizde saklı kalmış gizli saklı bahçelere sizleri götürerek sizlere en derin duyguları yaşatmak.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.Oradaki bayanlar sizlere özel bir sevgi duygusu yükleyerek sizleri bu hislerle adeta vaftiz ederler hemen arayın ve sizleri bekleyen sohbetlere dahil olun.Tek yapmanız gereken anında aramanız ve en derin duygularla yeni arkadaşlıklar kurmanız.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.