Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Aldatma – Canlı Sohbet Hattı için yorumlar kapalı

Aldatma – Canlı Sohbet Hattı

| Sohbet Hatları | Ocak 15, 2018

Bir çok erkek aldatmaktan korktuğunu ve hata evliliğinde mutsuz olduğunu canlı sohbet hattında dile getirir. Peki neden aldatırız ve ya aldatılırız? Bir kere aldatan bir daha yapar mı? Aldatma hiç şüphesiz çok önemli bir ilişki sorunudur ve belki de dünyada hakkında en çok yazılan konulardan biri. Psikoloji Bilim Doktoru Zafer Akıncı, kadın erkek ilişkilerinde bu kez merceği erkekler tarafına tutuyor. Eşini aldatan erkeklerin sebeplerini dünyadaki bilimsel araştırmalar eşliğinde yorumluyor. Aldatmanın 4 sebebi:

Denver Üniversitesinden Klinik Psikolog Kayla Knopp önemli bir araştırmasında aldatmanın 4 güçlü nedenini olduğunu buldu. İlişkiye bağlılığın düşüklüğü: İlişkide çiftlerin birbirleri ile iletişimi azaltmaları, paylaşımın azalması dolayısı ile de sevgi bağının azalmasıdır. Cinselliğin azalması: Cinsellik ile belirli duyguların ve hormonların eşinizle eş zamanlı yaşanmamasına bağlı sevgi bağının azalmasıdır. Aşırı dışa dönüklük: Eşlerin sosyal medya aracılığıyla veya yüz yüze iletişimle, dışarıya aşırı yönelmiş ilginin, eşten zamanla uzaklaşması ve sevgi bağının azalması. Aldatmaya karşı hoşgörülü tutum: Aldatmanın büyütülmemesi gerektiği, abartmaya gerek olmadığı, bunların normal sayılabilecek olaylar olduğu inancının, beyinde zamanla aldatma eğilimini artırma durumu. Aldatmayı onaylayan ve destekleyen bir sosyal ortam içerisinde olmak: Arkadaşların, filmlerin, sosyal medya paylaşımlarının aldatma olaylarını destekleyen yaklaşımları göstermesine bağlı beyinde olumsuzluğun normalleşme süreci. Sevgili canlı sohbet hattı kullanıcıları aldatma bu sebeplerden kaynaklarsa bile hakkında çok fazla söylenti vardır. Bunlardan bir tanesi de “bir kere aldatırsa yine yapar” söylentisidir. Psikologlar daha önceki sadakatsizlik sayısının gelecekteki davranış üzerinde herhangi bir etki bulamamıştır. Bunun anlamı bir kere aldatan bir daha yapmayabilir. “Bir kere aldatırsa yine yapar” hem bilimsel araştırmalarla çelişen yanlış bir inanç, hem de yıkıcı aldatma davranışını tekrar ettiren bir koşullayıcı zararlı bir inançtır. Aslında “bir kere aldatırsa yine yapar” inancı eşimiz için olmasa da çocuklar için geçerli bir yaklaşımdır. Sevgili canlı sohbet hattı kullanıcıları, gerçi son yıllarda bazı uzmanların “Coolidge Etkisi ” adını verdikleri bir yaklaşımda, aldatmanın erkekler için kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ve suçlu olanın ise “Dopamin hormonu” anlatmaya çalıştılar. Bu durum ne yazık ki kötü niyetli olmasa da aldatmayı normalleştirmeye hizmet eden bir yaklaşım oldu.

 

 

 

 

 

1417 total views, 1 today

  

En özel sohbetler seni bekliyor sende bu sohbetlere dalmak için ara ve en özel sohbetlerle kenDini şımart.Yeni arkadaşlıklar edinmek için hemen arayın ve sizi bekleyen en özel sohbetlerle özel anlara tanık olun.Hayatınızda özel şeyler olmasını istemezmisiniz.sohbet numaraları Eğer hayatınıza biraz heyecan katmak isterseniz tek yapmanız gereken aramak ve sizi hayallerinizde saklı kalmış gizli saklı bahçelere sizleri götürerek sizlere en derin duyguları yaşatmak.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.Oradaki bayanlar sizlere özel bir sevgi duygusu yükleyerek sizleri bu hislerle adeta vaftiz ederler hemen arayın ve sizleri bekleyen sohbetlere dahil olun.Tek yapmanız gereken anında aramanız ve en derin duygularla yeni arkadaşlıklar kurmanız.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.