Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Erkeklerde depresyon fark edilmiyor için yorumlar kapalı

Erkeklerde depresyon fark edilmiyor

| Sohbet Hatları | Ekim 26, 2017

Kendini güçlü hissetmek isteyen erkekler problemleri reddetme eğiliminde oldukları için depresyonu fark edemeyebiliyor.

Öyle ki depresyonların duygularla ilişkili olan semptomları yerine daha çok yorgunluk gibi fiziksel semptomlarından bahsetmeyi tercih ediyorlar… Klinik depresyon bir ‘’kadın hastalığı’’ olarak düşünülürken, ABD’de 6 milyondan fazla erkek her sene depresyona girmektedir. Maalesef kadınsal bir durum olarak etiketlenmiş depresyon imajı erkeklerin kendilerindeki klinik depresyon semptomlarını fark edip yardım istemelerini engeller.

ERKEKLERDE DEPRESYON

Esasen depresyon her iki cinsiyeti de etkiler. İlişkileri bozar ve işi ve günlük aktiviteleri engeller. Erkeklerdeki depresyon semptomları kadınlardaki depresyon semptomlarına benzerdir. Fakat erkekler bu semptomları farklı ifade etme eğilimindedir. Depresyonun yaygın semptomları normal şartlarda zevk alınan aktivitelere karşı ilgi kaybı, yorgunluk, iştah kaybı, uyku bozuklukları ve apatidir. Kadınlarda depresyon daha çok üzüntü ve değersizlik gibi duygulara sebep olur. Erkeklerde ise, asabi, agresif ve düşmanca tavırlar görülür.

NEDEN ERKEKLERDEKİ DEPRESYON YAYGIN OLARAK FARK EDİLMEZ?

Erkeklerdeki depresyonun fark edilmemesinin birçok nedeni vardır. Örneğin, erkekler ‘’güçlü’’ olmak zorunda olduğu için problemleri olduğunu reddetme eğilimindedir. Ve Amerikan kültürüne göre, duyguları ifade etmek feminen bir özelliktir. Sonuç olarak, depresyondaki erkekler depresyonlarının duygularla ilişkili olan semptomları yerine fiziksel semptomlarından bahsetme eğilimindedir yorgun hissetmek gibi. Depresyona son vermek, ya da etkilerinden kurtulmak için iletişim ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerekir. Bunun ilk adımı konuşmaktır. Şayet bunu sağlaya bileceğiniz bir ortamınız yoksa canlı sohbet hatlarını kullanmalısınız.Bu kadın partner numaraları tamamen özel kullanım hatları olup, istediğiniz konuda istediğiniz zaman konuşabilirsiniz. Hatlar tamamen güvenli olup yedi yirmi dört hizmet halindedir. Konuşmalarınız asla kayıt altına alınmaz. Canlı sohbet hatlarında bilgi paylaşımı yoktur, müşteri gizliliği ön planda tutulur.

 

 

En özel sohbetler seni bekliyor sende bu sohbetlere dalmak için ara ve en özel sohbetlerle kenDini şımart.Yeni arkadaşlıklar edinmek için hemen arayın ve sizi bekleyen en özel sohbetlerle özel anlara tanık olun.Hayatınızda özel şeyler olmasını istemezmisiniz.sohbet numaraları Eğer hayatınıza biraz heyecan katmak isterseniz tek yapmanız gereken aramak ve sizi hayallerinizde saklı kalmış gizli saklı bahçelere sizleri götürerek sizlere en derin duyguları yaşatmak.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.Oradaki bayanlar sizlere özel bir sevgi duygusu yükleyerek sizleri bu hislerle adeta vaftiz ederler hemen arayın ve sizleri bekleyen sohbetlere dahil olun.Tek yapmanız gereken anında aramanız ve en derin duygularla yeni arkadaşlıklar kurmanız.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.