Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Canlı Sohbet Hatlarında Empatiyi Geliştir için yorumlar kapalı

Canlı Sohbet Hatlarında Empatiyi Geliştir

| Sohbet Hatları | Aralık 20, 2017

Canlı sohbet hatları kullanıcılarının tamamı iletişimsel ihtiyaç kaynaklı sebeplerden bu hizmeti almayı tercih ederler. İyi, sağlıklı, dengeli, sevgi dolu bir benlik ve ilişkiler için ihtiyacımız olan en temel 2 şey empati yapabilme becerisi ve duygusal zeka kapasitesidir. Duygusal zekâ, bir insanın kendisine veya başkalarına ait duyguları anlama, sezinleme, yönetme ve yönlendirme yetisi, kapasitesi ve becerisinin ölçümünü tanımlamaktadır. Empati veya eş duyum, bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir. Kendi duygularını başka nesnelere yansıtmak anlamında da kullanılır. Empati, bir insanın, kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır. Sözlük anlamlarına baktığımızda “ben ve öteki arasında olup bitenlerde ne gibi duyguların yaşandığının farkında olunmasının” ortak nokta olduğunu görüyoruz. Şöyle bir ilişki düşünelim: İki kişi bir konuda konuşurken, her iki tarafta sadece kendi söylediği ile ilgileniyor ve karşısındakinin ne söylediğini, ne hissettiğini hiç anlamıyor olsun. Böyle bir durumda her ikisi de kendisini hiç duyulmamış, anlaşılmamış, değersiz, öfkeli ve huzursuz hissedecektir. Bu ilişki olumlu değişime uğramadığı sürece böyle sürüp gidecektir.

Zamanla sevgili canlı sohbet hatları kullanıcıları birbirinden uzak, daha az belki de hiç konuşmayan ya da konuşmaya çalıştıkça hep kavga eden, oldukça çatışmalı bir hal alacaktır. Böylesi bir ilişki, iki yetişkin, iki çocuk veya bir yetişkin bir çocuk arasında yaşanabilir. Her durumda da ciddi sorunlara yol açacaktır. Ailesi tarafından anlaşılmama, duyulmama gibi yaşantılardan kaynaklı çeşitli sorunlar yaşayan çocuk, genç ve yetişkinlerin çokça olduğunu biliyoruz ve onlar terapi ile olumsuz yaşam deneyimlerini olumluya çevire biliyorlar. Ne yazık ki iletişimde sorun yaşayan herkes, kişiliğini geliştirmek yönünde bir karar almıyor. Sürekli karşı tarafı suçlayan “ben değil o değişsin diyen” kişiler de oldukça fazla. Bu noktada değişime karşı bir direnç ve bilgi eksikliği olduğunu görüyoruz. İnsan yalnız yaşayamayan, sosyal bir varlık olarak her daim diğer insanlarla iletişim halinde olduğundan “değişimi” kendinden başlatmak zorunda olduğunun bilincinde olmayabiliyor. Halbuki kişiliğin duygusal kapasitesinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, o kişinin ruhsal geleceğine dair yaptığı en kıymetli yatırımıdır. Farkında olmak ve istekli olmak, duygusal zeka ve empatiyi geliştirmeye başlamak için bir canlı sohbet hatları partneri yeterli olacaktır.

sohbet numaraları

 

 

 

 

  

1129 total views, 1 today

  

En özel sohbetler seni bekliyor sende bu sohbetlere dalmak için ara ve en özel sohbetlerle kenDini şımart.Yeni arkadaşlıklar edinmek için hemen arayın ve sizi bekleyen en özel sohbetlerle özel anlara tanık olun.Hayatınızda özel şeyler olmasını istemezmisiniz.sohbet numaraları Eğer hayatınıza biraz heyecan katmak isterseniz tek yapmanız gereken aramak ve sizi hayallerinizde saklı kalmış gizli saklı bahçelere sizleri götürerek sizlere en derin duyguları yaşatmak.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.Oradaki bayanlar sizlere özel bir sevgi duygusu yükleyerek sizleri bu hislerle adeta vaftiz ederler hemen arayın ve sizleri bekleyen sohbetlere dahil olun.Tek yapmanız gereken anında aramanız ve en derin duygularla yeni arkadaşlıklar kurmanız.Sizde hemen arayın ve en özel anlara tanık olun.